Het liefst “iets met duurzaamheid”

30 oktober 2023

Op de vraag “Wat is voor jou belangrijk in een volgende baan?” krijgen we regelmatig te horen: “Ik wil het liefst iets met duurzaamheid en energietransitie”.

De effecten van klimaatverandering zijn steeds meer voelbaar. Hierdoor groeit bij velen het besef van de noodzaak om over te stappen op duurzame energiebronnen en processen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om hieraan ook een bijdrage te kunnen leveren. Regelmatig horen wij dan ook: “Mijn volgende baan moet in elk geval iets te maken hebben met duurzaamheid en energietransitie”. Het goede nieuws is dat er zeker mogelijkheden zijn voor deze mensen om in hun werk het verschil te maken en bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Welke opleiding?

Het begint allemaal met de juiste kennis. Een van de meest effectieve manieren om je carrière te richten op duurzame energietransitie en duurzaamheid is door een gerichte opleiding te kiezen. Je kunt dan denken aan Energietechniek, Offshore Wind Energy of Engineer Energietransitie. Uiteraard wordt er in de technische opleidingen zoals Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Maritieme Techniek ook veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van duurzame oplossingen. Kennis binnen deze vakgebieden opent de deur naar banen die direct bijdragen aan duurzaamheid en energietransitie.


Banen in de duurzame energie-industrie

De duurzame energie-industrie is een van de snelst groeiende sectoren ter wereld. Banen in zonne-energie, windenergie en waterstoftoepassingen zijn er volop. Werken in deze industrie biedt niet alleen een mooie carrière, maar draagt ook rechtstreeks bij aan de verduurzaming van deze aardbol. Een win-win situatie!

Ook onze opdrachtgevers gaan mee in de ontwikkeling richting duurzame oplossingen. Denk aan waterstof, windenergie, biomassacentrales of laadpalen voor elektrische auto’s. Hierdoor ontstaat de vraag naar nieuwe medewerkers die met hun gedegen technische achtergrond in de techniek mee kunnen groeien met deze ontwikkeling. Veelal is er een intern opleidingstraject beschikbaar om nieuwe kennis en technieken op te doen.

Stap nu in de techniek rondom “Waterstof”

Een mooi voorbeeld is de vacature voor de Commissioning Specialist Waterstof bij één van onze opdrachtgevers, die zich richt op waterstofinstallaties. Een baan voor de ervaren reislustige techneut die op zoek is naar veelzijdigheid, verantwoordelijkheid en avontuur en die het leuk vindt om nieuwe technieken te leren. Deze opdrachtgever heeft een eigen opleidingscentrum in Nederland, waar je in korte tijd de nodige specialismen worden bijgebracht.

Lees hier meer over deze vacature Commissioning Specialist Waterstof!


Ook voor andere mogelijkheden op het gebied van techniek en duurzaamheid ben je bij Qualified People aan het juiste adres. Nieuwsgierig geworden?
Neem contact op met onze Recruiter Yvonne (06-24 81 97 87) of bekijk de vacatures op onze site.


 


Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!