Gratis vakantietip van onze Civiele Consultant Richard Bekooij

29 november 2023

Onlangs ben ik op stedentrip gegaan naar Lissabon, waar ik met een fietstour de stad heb kunnen bezichtigen. Echt een aanrader! Als Consultant Civiele Techniek móest ik uiteraard de “Ponte 25 de Abril”, dé rode hangbrug van Lissabon bezoeken. Deze brug is een goed voorbeeld van een mooi stukje Civiel Kunstwerk, ontworpen en gebouwd door Civiele Professionals.

Deze absolute blikvanger van de stad is Lissabon’s trots. Deze burg verbindt de stad met de zuidoever van de Taag en is sinds 6 augustus 1966 open voor publiek. De “25 april brug”, voorheen genaamd “Ponte Salazar”, heeft zijn huidige naam te danken aan de revolutie op 25 april 1974.

Wat de “Ponte de 25 Abril” vooral zo opvallend maakt, is het ontwerp. Het stalen kunstwerk is meer dan 2,2 kilometer lang en op het hoogste punt hangt de “Ponte de 25 Abril” wel 75 meter boven het water. De stalen hangbrug is gebaseerd op het ontwerp van de Golden Gate Bridge in San Francisco.

De brug is een belangrijk verkeerspunt en bestaat nu uit zes rijstroken en een spoorverbinding. Mocht je onverhoopt toch vast komen te staan op de brug, vergeet dan vooral niet te genieten van het mooie uitzicht over de stad Lissabon; een gratis tip van deze vakantieganger.


 

 

Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!