Overpeinzingen van onze consultant Nathalie Bogerd

22 oktober 2020

2de Golf en wat nu?

Veel mensen werkten al vanuit huis en er was net weer een groep teruggekeerd naar de werkvloer. Wat zijn de leringen die getrokken zijn uit de eerste lockdown en worden nu toegepast tijdens de 2de golf? Ik heb ze nog niet allemaal ontdekt. Jij wel?


Het blijkt dat wij als mens er allemaal anders mee omgaan. De één floreert als een malle en de ander verdwijnt bijna van de radar. Een kleine rondgang langs vrienden en kennissenkring geeft aan dat contact hebben en houden met collega’s op een informele manier erg belangrijk blijft.


Collega’s waarmee je functioneel weinig mee te doen hebt, spreek je nu nog minder dan voorheen. De digitalisering en het vanuit huis werken hebben een enorme vlucht genomen. De thuiswerkplekken zijn nog niet overal goed ingericht en ik ken zelfs mensen die gaan verhuizen naar een grotere woning omdat thuiswerken tot een standaard is verheven bij de werkgever.

Binnen de creatieve beroepen waar veel overleg nodig is merk je dat het belangrijk is om fysiek bij elkaar te zijn om projecten goed en binnen de deadline(s) af te ronden. Binnen overheidsorganen zie je dat thuiswerken de norm is en bij sommige onderdelen is videobellen zelfs verboden vanwege afluistergevaar.

Bovenstaand zal voor iedereen in meer of mindere mate herkenbaar zijn. Helaas is het wel waar we het er voor nu mee moeten doen echter….

Wat kan je zelf doen om deze periode goed door te komen? Een paar kleine tips:

Blijf zichtbaar voor collega’s en managers door goed te communiceren en gegevens vast te leggen in de beschikbare systemen.


Plan sprankelmomentjes in met collega’s. Dit kan op een vast moment van de week waarbij je digitaal 3 leuke privé momenten met elkaar deelt. De zakelijke succesverhalen bewaar je tot de teamvergaderingen.

Schrijf voor jezelf elke dag 3 momenten op waar jij dankbaar voor bent geweest, zowel zakelijk als privé. Heb je een dipje? Lees even terug wat je de afgelopen dagen hebt geschreven.

Beweeg meerdere keren per dag, al is het maar een blokje om je huis. Beweging zorgt ervoor dat je systeem weer gaat stromen en je weer energie krijgt.


Drink genoeg water en zet geen kan met thee of koffie naast je werkplek.

Zorg dat je weerstand hoog blijft door gezonde voeding, beweging en voldoende slaap.

Het kan zijn dat door de hectiek van nu en de momenten van bezinning je merkt dat je niet meer op je plek zit bij je huidige werkgever. Dan is het tijd voor actie! Welke actie? Neem contact met mij op en we kunnen samen kijken wat er mogelijk is.


Nathalie Bogerd

06 – 20 375 034 | nbogerd@qualifiedpeople.nl


 

Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!