Waarom kiezen voor een Traineeship?

11 mei 2023

“Als Trainee sta je er niet alleen voor. Regelmatig komen we met de andere Trainees bij elkaar om de ervaringen te delen, van elkaar te leren en waar mogelijk elkaar te helpen. Daarbij wordt er natuurlijk ook veel gelachen, ook tijdens de borrels en teamuitjes”


HBO diploma in de pocket! Wat nu?

Elk jaar weer behalen vele studenten hun HBO-diploma in een technische richting. De één kiest voor een specifieke richting zoals Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde of Civiele Techniek. De ander kiest voor een bredere opleiding, zoals Technische Bedrijfskunde.

Wat wordt dan de volgende stap? Ga je verder studeren om je te specialiseren of juist bredere kennis op te doen? Of ben je na al die jaren school wel toe aan een leuke baan én geld verdienen?

“Ik heb gekozen voor een Management Traineeship. Dit gaf mij de kans om binnen de Industriële Dienstverlening te werken aan mijn management skills en tegelijkertijd de verschillende facetten van de projecten mee te maken van werkvoorbereiding tot projectmanagement. Het leuke van dit Traineeship? Je werkt gedeeltelijk op kantoor maar ook buiten op de locatie zelf, met mijn veiligheidshelm en werkschoenen aan. Hoe gaaf is dat!”


Nog geen idee welke baan bij jou past? Kies dan voor een Traineeship!

Het zou fantastisch zijn als je al precies weet wat je wilt als het gaat om een baan. Je wilt dé Uitvoerder worden op een industriële plant, dé Projectleider Civiele Kunstwerken of dé Engineer in de Luxe Jachtbouw. Jouw stip op de horizon staat vast en die droom jaag je na!
Het kan ook zijn dat je nu met je diploma in je hand staat en geen idee hebt wat nou echt bij je past. Dan kan een Traineeship een slimme keuze zijn!

Binnen een Traineeship doe je werkervaring op, leer je alle facetten van een bedrijf of branche kennen en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en technische kennis. Tegelijkertijd krijg je meteen een salaris, telefoon, laptop én auto! Door een kijkje te nemen bij verschillende afdelingen kom je er achter wat je écht leuk vindt, waar je uitdaging ligt en wat wel of juist niet bij je past. Je krijgt diverse gerichte cursussen aangeboden en na het Traineeship heb jij een vast contract én een uitdagende baan!


“Dit proces verliep soepel en vooral inzichtelijk, ik kreeg vooraf te horen wat de voorwaarden zijn en was op die manier goed op de hoogte. En het is fijn om persoonlijk contact te hebben, dit heeft mijn twijfels over detacheren weggenomen.”


Wat kunnen wij voor jou doen?

Qualified People spreekt regelmatig kandidaten die nog niet precies weten wat ze willen. Juist dan kunnen wij echt van waarde zijn. We gaan dan samen kijken wat alle mogelijkheden zijn en wat jou het meeste aanspreekt. Dat kan een tof Traineeship zijn of een mooie startersfunctie! Wij kennen onze klanten goed en kunnen je alle ins en outs geven van de cultuur, werkwijze en doorgroeimogelijkheden bij verschillende organisaties, zodat jij een weloverwogen keuze kan maken.

Ben je benieuwd naar onze Traineeships of andere mogelijkheden voor starters op HBO-niveau? Bekijk dan de vacatures op de website of neem contact op met onze Recruiters Anna en Yvonne.


Management Traineeship Industriële Dienstverlening: https://qualifiedpeople.nl/nl/vacatures/traineeship-projectleider-rotterdam-amsterdam-roosendaal/

Traineeship Techniek – Ondergrondse Infra en Installaties: https://qualifiedpeople.nl/nl/vacatures/traineeship-techniek-breda-rotterdam-amsterdam/


“Met mijn opleiding Technische Bedrijfskunde kreeg ik de kans om bij een leuk bedrijf in de ondergrondse infra vooral binnen de organisatie mee te kunnen kijken naar de processen, zoals de planning, calculatie en inkoop, waarbij we het LEAN proces hebben geoptimaliseerd. Na het Traineeship ben ik als Teamleider bij het Bedrijfsbureau gestart!”



Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!