Uitslag Poll: Hoe lees jij een vacature?

03 april 2023

Wij vroegen ons af wat jij als eerste leest in een vacature als je op zoek bent naar een nieuwe baan.
Om dit eens te peilen bij onze volgers hebben wij vorige maand een Poll uitgezet.

De vraag die wij onze volgers voorlegden:
Hoe lees jij een vacature? Check jij eerst het salaris en overige arbeidsvoorwaarden of is de functie-inhoud en het soort bedrijf voor jou het belangrijkst?

Ca 75% van de stemmen geeft aan eerst naar de inhoud van de functie te kijken en het soort bedrijf waar je aan de slag gaat. De overige stemmers scrollen meteen door naar de arbeidsvoorwaarden, oftewel: What’s in it for me? Een uitslag die we zeker mee zullen nemen in onze visie op de opbouw van onze vacatures.


Overigens is geen van deze antwoorden goed of fout natuurlijk. De één hecht nou eenmaal meer waarde aan voldoening en uitdaging binnen een functie en vindt het salaris minder belangrijk. Maar een overstap maken naar een gave functie en flink salaris moeten inleveren is voor velen ook geen optie. Wij weten als geen ander dat een goede combinatie van beiden belangrijk is om een overstap naar een volgende baan aantrekkelijk te maken. Uiteindelijk gaat het om het totaalplaatje, iets waar wij samen met de kandidaat en opdrachtgever graag vorm aan geven.


Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!