Succes eerste monsterklus Pioneering Spirit

30 augustus 2016

Wat een imponerend geheel! Het grootste offshore constructieschip ter wereld, de Pioneering Spirit van onze klant Allseas heeft haar eerste heavy lift klus geklaard.


Pioneering Spirit is speciaal gebouwd voor onder andere het verwijderen en verplaatsen van grote offshore olie- en gasplatforms en de aanleg van olie- en gaspijpleidingen. Zij is het toonbeeld van Allseas’ techniek en innovatie en luidt een nieuw tijdperk in voor de heavy lifting industrie.

Het twin-casco schip is 382 meter lang en 124 meter breed. Op de boeg is een sleuf van 122 meter lang en 59 meter breed, waardoor Pioneering Spirit in staat is een platform aan beide zijden te omgeven en zo het platform in een keer op te tillen. En omdat het in staat is op eigen kracht op hoge doorvoersnelheid te kunnen varen, is het geschikt voor wereldwijd gebruik. Pioneering Spirit is bovendien uitgerust met een bewegingscompensatie systeem waardoor er eveneens op ruwe zee gewoon doorgewerkt kan worden.


En nu kunnen we zien dat haar eerste heavy lift klus met succes is volbracht. In de Noordzee, zo’n 100 km voor de Noorse kust, is het Yme offshore platform van maar liefst 13.500 ton gelift voor Repsol Norge AS. De Yme unit is een jack-up type platform dat op 3 stalen poten stond van 3,5 m diameter elk. Het platform is door de Pioneering Spirit naar de sloperij van Veolia in Zuidwest-Noorwegen gebracht waar zij verder ontmanteld wordt.

Als deze klus geklaard is komt de Pioneering Spirit terug naar Rotterdam, waar het schip met nog eens vier extra kranen wordt uitgevoerd. Het wordt daarmee geschikt gemaakt voor een opdracht voor Shell, namelijk het verwijderen van platformen in het Brent-veld (midden tussen de Shetland Eilanden en Noorwegen). Een succesvolle start voor een imposant en ongeëvenaard schip dat naar verwachting nog heel veel uitdagende klussen eveneens succesvol zal gaan afronden. De Pioneering Spirit vaart ongetwijfeld een indrukwekkende wereldwijde carrière tegemoet.


Gefeliciteerd Allseas, met dit succes! Prachtig om deze slimme krachtpatser in actie te zien:


Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!