Smart Job Rotation®: precies wat jij zoekt.

06 november 2017

Voor net afgestudeerde technici, liggen de mogelijkheden momenteel voor het oprapen. Er kan gekozen worden uit vele branches, bedrijven en vacatures. De mogelijkheden zijn eindeloos. Om deze net afgestudeerden techneuten te ondersteunen in het maken van een voor hen passende keuze, zette Qualified People Smart Job Rotation® op.

Het ontstaan van Smart Job Rotation®


Tekort aan technisch specialisten:

Als specialist in het bemiddelen van technische vacatures op MBO+/HBO niveau spreken wij dagelijks met zowel kandidaten als met bedrijven. Hiermee hebben wij een zeer goed beeld van de arbeidsmarkt en de actuele ontwikkelingen die spelen. Eén van de elementen die wij al lange tijd constateren is een sterke en toenemende krapte op het gebied van goed opgeleide technici. Vooral op het gebied van elektro- & instrumentatietechniek zijn er veel bedrijven die vacatures hiervoor open hebben staan die maar moeilijk vervuld worden.


Kiezen is moeilijk:

Aan de andere kant spreken wij regelmatig jonge mensen die bijna- of net van school komen en nog niet goed weten bij wat voor soort bedrijf of in welke sector ze aan de slag willen. Het lijkt er dus op dat er sprake is van schaarste maar soms ook van een mismatch als het gaat om het samenspel tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het is zeer zeker zo dat er vanuit het bedrijfsleven sterke interesse is in het benaderen van bijna afgestudeerde technici, maar het lijkt erop alsof jonge en ambitieuze techneuten soms “door de bomen het bos niet meer zien”. Want er zijn zoveel bedrijven die afgestudeerde MBO 4 tijdens of na het moment van afstuderen proberen werven dat je je kunt afvragen hoe je als starter op de arbeidsmarkt de juiste keuze maakt als het gaat om de vraag “welk bedrijf past nou echt bij mij?”

Veranderende wensen:

Wij constateren verder dat deze doelgroep anders in het leven staat dan het grootste deel van de huidige werkende populatie. Zo hebben jongeren in het algemeen minder behoefte aan zekerheid en ontlenen ze minder status als het gaat om bezit. Ook zijn ze flexibeler, in de zin van tijd en plaats. Tot slot is zelfontwikkeling een zeer belangrijk aspect als het gaat om het professioneel vormgeven aan ambities. Dit brengt andere zoekcriteria met zich mee dan zoals we vaak nog gewend zijn. Een vast contract is niet per definitie zaligmakend. Ook een leaseauto niet. En de mogelijkheid om ervaring op te doen in de breedte (in plaats van het snel stijgen op de maatschappelijke ladder) is bij veel bedrijven vaak nog niet goed ingebed in loopbaanmogelijkheden.

Daarom bedachten wij Smart Job Rotation®Ervaring Kevin


Wat is Smart Job Rotation®?


Smart Job Rotation® van Qualified People biedt afwisseling, echt werk, een vast salaris en coaching on the job. In drie periodes van zes maanden werk je bij drie verschillende bedrijven. Je gaat bijvoorbeeld eerst zes maanden aan de slag bij een petrochemische fabriek binnen de maintenance afdeling waar onderhoud of nieuwbouwprojecten tot de voornaamste werkzaamheden gaan behoren. Daarna ga je bijvoorbeeld werken bij een installatiebedrijf om actief te zijn in het beheer en onderhoud van parkeergarages. Om tenslotte een half jaar als service engineer te gaan werken bij een werkgever in de maritieme sector om installatiewerk te verrichten aan boord van schepen.


Je komt in dienst van Qualified People en krijgt een coach die je helpt om je persoonlijk en zakelijk verder te ontwikkelen. Op intervisiedagen ontmoet jij je collega die nu op jouw volgende baan zit en ontmoet jij je ‘collega’ die straks jouw baan krijgt. En na die anderhalf jaar weet jij wat je niet en vooral wel leuk vindt, waar je wel en minder goed in bent, welke branche je wel en niet als jouw toekomstige ziet en welk type leidinggevende jou wel en niet goed ligt. Kortom; je bent klaar voor de toekomst. De vraag is straks niet meer hoeveel werkgevers jou willen hebben, maar welke werkgever(s) wil jíj hebben?

Welke bedrijven doen mee?


Qualified People heeft inmiddels met diverse bedrijven om de tafel gezeten en gaat met hen samen Smart Job Rotation® vormgeven. Dit zijn bedrijven in uiteenlopende branches. Je kunt hierbij denken aan Maritiem & Offshore, Energie, Olie en Gas en Industriële Dienstverlening. Jij als elektrotechnicus kan binnen deze branches op veel verschillende manieren aan de slag. En daarom denkt Qualified People nou juist zo goed een oplossing te kunnen bieden bij het maken van een keuze: omdat de mogelijkheid wordt geboden (aan jou als elektrotechnicus) om in verschillende keukens te kijken en zo te ervaren wat het beste bij je past.


Welke bedrijven mee doen, houden we nog éven geheim en zullen we later bekend maken. Hou onze nieuwsberichten dus goed in de gaten.

Meld je nu aan!


Inmiddels is de werving van kandidaten van start gegaan. Ben je benieuwd naar wie we op zoek zijn? Kijk dan hier. Wellicht is Smart Job Rotation® voor jou de ideale manier om er achter te komen wat voor soort branche of bedrijf het beste bij jou past en waar je techneuten-hart sneller van gaat kloppen. Heb je vragen over Smart Job Rotation® of over jouw mogelijkheden? Bel of mail dan met Jasper. Ben je geïnteresseerd en wil je je direct aanmelden? Laat het ons dan weten door hier te klikken. Hopelijk zien we jou dan snel voor een intake aan onze tafel met een goede kop koffie en een mooi toekomstperspectief.


Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!