Ons bezoek aan het Project Afsluitdijk

30 mei 2023

Een uniek kijkje achter (of onder) de schermen

Wij kregen de unieke kans om met de Hoofduitvoerder van Levvel de projecten rondom de Afsluitdijk van dichtbij te mogen zien. We hebben heel wat trappen beklommen en afgedaald om de constructies en techniek onder en op de Afsluitdijk te kunnen bekijken. Indrukwekkend en interessant!

   


De projecten

Levvel is een bouwconsortium dat op een innovatieve en duurzame wijze werkt aan de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk. De projecten van Levvel betreffen onder andere de verhoging en verbreding van de dijk, de uitbreiding van de zogenaamde spuisluizen, de bouw van twee pompgemalen en de aanleg van de Vismigratierivier.


Wij bezochten met de Hoofduitvoerder de bouwlocatie van één van de pompgroepen. In dit project draait het om innovatieve betonconstructies in het water. Deze twee gemalen met elk drie pompen kunnen indien nodig het overtollige water uit het IJsselmeer afvoeren naar de Waddenzee.


   


De Afsluitdijk is een 32 kilometer lange beschermende waterkering tussen de Waddenzee en het IJsselmeer. Deze wordt verhoogd en versterkt om beter bestand te zijn tegen zware stormen. Hiervoor worden de speciaal ontworpen Levvel-blocs aangebracht. Deze golfbrekers wegen 6.500 kilo per stuk en worden blok voor blok aangebracht met een speciale machine. Dit is een hele klus, maar het resultaat mag er zijn!

    


Ook bezochten wij het project “De Vismigratierivier”. Deze constructie met de aanleg van de 4 kilometer lange, slingerende getijdenrivier leidt vissen van zoetwater naar zoutwater en andersom. Naast dat deze oplossing zeer natuurvriendelijk is, is de vismigratierivier prachtig uitgevoerd en een absolute aanrader voor de toekomstige bezoekers.

Bekijk voor meer informatie over de projecten de website: www.deafsluitdijk.nl


   


Werken als Uitvoerder in de Civiele Techniek:

Als Uitvoerder ben je zowel binnen als buiten aan het werk. Je stuurt de mensen aan op de bouwlocatie, je bewaakt de planning en kwaliteit en je bent het contact tussen projectleiding en uitvoering. Eén van de Uitvoerders Betonconstructies is destijds via Qualified People gestart op dit project en inmiddels in dienst bij Levvel. Mooi om te zien hoe hij daar helemaal op zijn plek zit. Lijkt je een baan als Uitvoerder in de Civiele Techniek wel wat? Neem dan contact op met Richard Bekooij of Yvonne Koning.



Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!