Mooie krachtenbundeling voor oefenfabriek

30 november 2016

Een aantal relaties van Qualified People gaan een mooie samenwerking aan voor een heuse oefenfabriek. Een goede verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven is om meerdere redenen belangrijk en nuttig. En dat realiseren zich onder andere SPIE, Engie en Bilfinger Industrial Services (BIS) heel goed. Zij bundelen, samen met een aantal andere grote aannemers binnen de Nederlandse industrie de krachten om een groots idee te realiseren: het Project Realisatie Oefenplant (PRO). De RDM Training Plant, een levensechte oefenfabriek voor iedereen die in de industrie werkt.


De in totaal zeven aannemers -naast SPIE, Engie en BIS- die zich hiervoor verenigen zijn Stork, Croonwolter&dros, Mourik Services en Mammoet. Zij doen dit in opdracht van Deltalinqs, een Rotterdamse belangenorganisatie voor haven en industrie. Volgens Cees Jan Asselbergs van Deltalinqs ‘is het een uniek project dat voorziet in een grote behoefte en inhaakt op belangrijke ontwikkelingen in de industriële sector’. Verder zegt Cees Jan Asselbergs over deze samenwerking: ‘Zij dragen de industrie duidelijk een warm hart toe. Delen dezelfde hoge veiligheidsstandaard evenals de ambitie om het veiligheidsniveau door educatie verder te verhogen. Ze steken hun nek uit om deze unieke startup van de grond te krijgen en dat is geweldig. Het is een showcase van samenwerking tussen contractors. Ze zetten samen iets neer dat een hoger doel dient: gestandaardiseerde opleidingen en certificaten, maar ook een stuk training aan de nieuwe generatie medewerkers in de industrie.’



De eerste palen zijn inmiddels de grond in gegaan en naar verwachting zullen in het voorjaar de eerste veertig opleidingen gegeven worden, uiteenlopend van ‘werken op hoogte’ en ‘herkennen van risico’s’ tot beroepstrainingen als isolatiemedewerker, hogedrukspuiter of flensmonteur. De RDM Training Plant biedt een levensechte oefenomgeving, waar onderwijs en bedrijfsleven veel aan zullen hebben. Algemeen erkende certificaten voor belangrijke industriële trainingen, met de nadruk op het toetsen van inzicht in veiligheid.


De oefenfabriek ligt nu nog in onderdelen op de kade bij de RDM Campus op Rotterdam Heijplaat. Het is een oude rubberfabriek van Shell, die is ontmanteld en nu opnieuw wordt opgebouwd voor trainingsdoeleinden. Asselbergs: ‘De totale kosten zijn 4,5 miljoen euro, die evenredig zijn verdeeld onder Rijk, de gemeente Rotterdam inclusief het havenbedrijf Rotterdam, en het bedrijfsleven.’


Het is een prachtig initiatief en dat de uitvoering door (onder andere) een aantal van onze relaties gedaan wordt, is fantastisch. Wij wensen allen heel veel succes en kijken uit naar het uiteindelijke resultaat.

Bronvermelding: www.engineeringnet.nl
Foto: Bilfinger Industrial Services

Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!