Krapte en kansen op de arbeidsmarkt

14 februari 2017

Het UWV waarschuwt voor een voorlopig aanhoudend tekort aan personeel. Al tijden zijn vacatures voor werkgevers lastig in te vullen. Het aandeel ondernemers dat een productiebelemmering ervaart vanwege een tekort aan arbeidskrachten is sinds begin 2012 gestegen van zo’n 3,8% naar 8,3% eind 2016. Dit speelt volgens het UWV voornamelijk in een aantal specifieke segmenten van de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van het UWV gaat het vooral om techniek en ICT. Hier is al jaren een personeelstekort zichtbaar. De oorzaak van de krapte de komende jaren? De verwachte economische groei, de vergrijzing en een aanhoudende onvoldoende instroom vanuit het onderwijs. 

De kansen voor werkzoekenden nemen daarmee toe. Voorwaarde is wel dat de werkzoekende voldoet aan de eisen die werkgevers momenteel stellen. Qualified People kan hierbij helpen. Wij zijn al bijna 25 jaar actief binnen de branches Maritiem & Offshore, Industriële Dienstverlening, Energie en Interieurbouw. Binnen deze branches is Qualified People gefocust op de vakgebieden Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek & Instrumentatie, Civiele Techniek, Interieurbouw, Finance & Control en Human Resource Management.


In de afgelopen 25 jaar hebben wij kennis en connecties opgebouwd waarmee wij werkzoekenden -naast het helpen aan een baan- ook adviseren ten aanzien van het vergroten van kansen op de arbeidsmarkt. Wij kijken bijvoorbeeld naar mogelijkheden voor omscholing indien de arbeidsmarkt dit vraagt. Bedrijven weten ons te vinden voor onder andere goed en (voornamelijk) hoogopgeleid technisch personeel. Werkzoekenden zijn bij ons aan het juiste adres voor werk en advies binnen de bovengenoemde vakgebieden.


Het UWV heeft onderzocht welke beroepen de komende jaren als kansrijk gelabeld mogen worden. Dit is voor ons en ook voor werkzoekenden uitermate handig om te zien waar kansen liggen. Bent u op zoek naar werk of wilt u meer weten over uw kansen in de arbeidsmarkt, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord. Ook kunt u ons vacatureoverzicht te allen tijde raadplegen.


Qualified People.

Mainport voor Toptalent.


Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!