De luxe jachtbouw in Nederland groeit!

12 oktober 2016

Het gaat goed met de luxe jachtbouw in Nederland! En dat kunnen we duidelijk zien bij onze vertrouwde relaties. Zo werkt Oceanco momenteel aan een van de grootste zeilschepen ter wereld; de Y712 van wel 106 meter in lengte, voorzien van de nieuwste technologieën. En Royal van Lent Shipyard, ook één van onze goede relaties, heeft besloten te gaan uitbreiden vanwege een groeiende vraag. Tot nu toe konden zij schepen met een maximale lengte van 101 meter bouwen. Echter met de uitbreiding van een nieuwe werf in het Amsterdamse Westelijk Havengebied kunnen vanaf 2019 superjachten gebouwd worden tot wel 160 meter in lengte.


Het allergrootste superjacht ter wereld is de ‘Azzam’, die een trotse 180 meter in lengte meet. Het grootste zeilschip ter wereld ligt momenteel klaar in Duitsland, met de eenvoudige naam ‘A’ en meet van boeg tot achtersteven maar liefst 140 meter. Het grootste al varende jacht uit Nederland is de Symphony van 101 meter, onder de Feadshipvlag gebouwd door Royal van Lent. Door de uitbreiding met de tweede werf kan Royal Van Lent straks ook voldoen aan de vraag naar de grootste Feadship Superjachten.



De Nederlandse rol in de luxe jachtbouw gaat dus groeien. En dat terwijl nu al 23 van de 100 grootste jachten die de zeven zeeën bevaren gebouwd zijn door Nederlandse werven. En wij van Qualified People begrijpen dat. Wij weten dat bij onze relaties met veel passie en vakmanschap gewerkt wordt met een continue, niet te onderschatten zoektocht naar perfectie, verbetering en vernieuwing.

Duitsland ligt iets voor op Nederland qua aantallen; zij bouwden 46 van de 100 varende superjachten. Echter zien we dat Nederland met een gemiddelde prijs per jacht van € 54 miljoen hoger dan het gemiddelde ligt van € 26,7 miljoen. Baas boven baas echter: de eerder hierboven genoemde ‘A’ zou maar liefst € 300 miljoen kosten! Met de 140 meter lengte, 25 meter breedte, de 8 verdiepingen en 3 masten van 90 meter, zou de ‘A’ eveneens automatisch kunnen varen. Echter gezien de ontwikkelingen in deze groeiende sector, zullen we niet lang hoeven wachten tot er een nóg geavanceerder en imponerender schip van een Nederlandse werf te water gaat. Qualified People volgt -en ondersteunt- onze relaties en alle ontwikkelingen met enthousiasme!



Daarom Qualified People!

Daarom
Qualified People

Gekwalificeerd
Menselijk
Professioneel betrokken

Mis geen enkele vacature met onze job alert!

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures? De snelste weg naar jouw nieuwe
uitdaging!